Skip to main content

Leiderschap vanuit jezelf

Geef me één vast punt en ik zal de aarde bewegen (Archimedes)

 • Drie dagen
 • Onderzoeken, ervaren, reflecteren, experimenteren
 • Onomkeerbare inzichten over je gedrag en rollen in werk

Onderzoeken of dit iets voor jou is?

Vraag een gratis oriëntatiegesprek aan

Wie ben ik, wat doe ik, wat beteken ik?

Welke positie je ook inneemt in werk en leven, je hebt leiderschap nodig om met kracht en vertrouwen je taken uit te voeren. Het versterken van je leiderschap van binnenuit helpt je om die kracht te vinden en te gebruiken. In het programma Leiderschap in jezelf ontdek je de diepere drijfveren en reactiepatronen van jezelf. Je ontwikkelt het vertrouwen om hiermee te werken en jezelf en je kwaliteiten te laten zien. Je hebt een vast punt gevonden en brengt beweging. Hierdoor ben je effectiever, duidelijker en van grote betekenis voor jezelf en je omgeving. Dat vergroot je betekenis en je werkgeluk. Je doet ertoe.

Tijdens dit driedaagse programma werk je in verschillende groepssamenstellingen en ervaar je wat de betekenis is van die verschillende systemen op jouw gedrag en wat dat bij je oproept. Daardoor leer je nieuwe aspecten van jezelf kennen, herken je gedragspatronen en belemmeringen en zet je stappen om deze te doorbreken. Dit brengt je tot onomkeerbare inzichten en ontwikkeling in jezelf en je leiderschap.

Het programma wordt intensief begeleid door senior consultants die zorg dragen voor een veilig kader en tegelijkertijd de spanning niet wegnemen. Je ervaart, experimenteert en reflecteert gedurende drie dagen, waardoor je in staat bent grote stappen te zetten.

Resultaat: zelfvertrouwen, zichtbaarheid en persoonlijk leiderschap.

Programma

Dag 1: 9:00 – 20:50 uur
– Waarom ben ik hier, welke realiteit brengt mij hier?
– Wat is mijn afweer?
– Welke rollen neem ik hier?
– Waar moet ik afscheid van nemen?
Dag 2: 8:00- 20:35 uur
– Hoe zie ik nu mijn realiteit?
– Waar beweeg ik naar toe?
– Welke patronen herken ik?
– Welke rol(len) wil ik nemen en loslaten?
Dag 3: 8:00- 17:00 uur + borrel tot 18:00 uur
– Wat staat mij nu te doen?
– Hoe neem ik hierin leiderschap en gezag.
– Wat heb ik hiervoor nodig?

De grondslag voor het programma is systeem-psychodynamisch en er wordt onder andere gebruikt gemaakt van psychodrama werkvormen. De kern van het programma draait om het opdoen van ervaringen, de reflectie op die ervaringen, het betekenis geven aan wat je doet en de actie die hieruit voortkomt. Je werkt in vier wisselend samengestelde groepen met veel mogelijkheid tot leren in interactie en dynamiek met anderen. Meer over onze werkwijze lees je hier.

Dit programma is ook bekend onder de eerdere naamgeving: Identiteit Werk Relevantie.

Praktische informatie

Data: voorjaar 2025 (data volgen nog)
Locatie: Akoesticum, Ede
Kosten: € 1.995,-  excl. 21% btw, inclusief 2 overnachtingen, maaltijden, koffie, thee.

Vooraf vindt er een telefonisch intake plaats en achteraf een telefonisch nagesprek

Kortingen
Early bird korting: € 195,-.
Vanaf 2 personen bieden wij een groepskorting a € 95,- per persoon. Combinatie early bird + groepskorting is mogelijk.
Voor deelnemers werkzaam in de culturele sector check ook: deze subsidiemogelijkheden.

Direct aanmelden


  Ik geef me op:

  Houd mij op de hoogte van nieuw aanbod NieuweKaders

  Ervaringen van deelnemers

  Het is een intensieve training is, die je op een positieve - maar niet altijd gemakkelijke - manier terugwerpt op jezelf. Je wordt geconfronteerd met je eigen gedrag en de rollen die je aanneemt. Je krijgt de ruimte om op zoek te gaan naar wat je echt uit je werkende leven wilt halen en je kunt oefenen met hoe je daarin je 'nieuwe' rol kunt pakken. De training heeft me meer zicht gegeven op mijn achterliggende vraag dan op mijn oorspronkelijke vraag, heel waardevol. Het heeft ook meer losgemaakt dan ik had verwacht. En op een dieper niveau dan ik had verwacht.

  Eigenaar communicatiebureau

  Het heeft een positief effect gehad. Ik ben dichter bij mijn gevoel gekomen en het heeft werktechnisch van alles in beweging gebracht. Iedereen die op zoek is naar meer zingeving en plezier op het werk kan deze training volgen. Ook als je dichterbij je eigen gevoel wilt komen en meer zicht wilt krijgen waarom je de dingen doet zoals je ze doet komt in de training aan bod.

  GZ Psycholoog

  Nog nooit heb ik in een driedaagse training zo veel betekenisvolle leerervaringen opgedaan. Door als trainers nadrukkelijk op afstand te blijven hebben jullie mij extra gemotiveerd in het nemen van verantwoordelijkheid en initiatief voor mijn eigen leerproces. Door de variatie in de gespreksvormen en oefeningen kon ik op verschillende manieren vormgeven aan mijn eigen leertraject en ontwikkeling. Ook ben ik blij met de medecursisten die bereid waren als oefenmateriaal voor mij te dienen en met de feedback en suggesties die ik van hen en de trainers heb gekregen.

  Beleidsadviseur HRM provincie Flevoland

  De training IWR en de opzet daarvan heeft mij goed geholpen om mijn vraagstukken helder te krijgen en scherper te formuleren. Tijdens de drie dagen is er steeds weer ruimte geboden om te reflecteren waar je staat, of je vragen nog actueel zijn en om deze vragen wederom scherper te krijgen.

  P&O-adviseur HRM, Artez, Hogeschool voor de Kunsten

  De training heeft niet alleen een antwoord gegeven op mijn leervragen, maar zorgde ook voor nieuwe vragen waarmee ik concreet en geïnspireerd aan de slag ga. Door de inzet van diverse werkvormen lukt het mij om meer bij het onbewuste gedrag te komen. Ik heb dit als zeer waardevol ervaren. De training (en de ervaren trainers) maken de verwachtingen zeker waar. De training biedt voldoende ruimte om met je individuele leervragen aan de slag te gaan, binnen de context van de groep.

  Teamchef politiedienstcentrum

  Wanneer je behoefte hebt om in een veilige context en met mooie oefeningen jezelf beter te leren kennen, essentiële vraagstukken wilt beantwoorden over wie je bent en hoe je je verhoudt tot anderen, op basis waarvan je keuzes maakt, hoe je in jouw werk staat of wilt staan dan beveel ik deze training zeer aan.

  Ik heb de training als heel zinvol en waardevol ervaren. Ik heb in de drie dagen uitgeprobeerd, gespiegeld en ik heb veel reflectie ervaren. Voor mij was het zeer waardevol om de reflectie zelf te ervaren en niet ‘voorgeschoteld’ te krijgen. Ik heb meerdere momenten gehad dat er bij mij ‘kwartjes vielen’, soms direct, maar ook momenten later, de ochtend erna of een paar dagen later.

  Teamchef Politie Eenheid Oost

  Je leert jezelf beter kennen en kunt daardoor ook betere gebalanceerde keuzes maken. Het heeft me nadrukkelijk tot nadenken gezet wat echt belangrijk is in het leven; op een prettige manier confronterend. Ik weet waaraan ik moet werken maar ook wat ik moet accepteren dat ik niet op korte termijn kan veranderen.

  Operational Risk Manager, ABN AMRO bank

  Ik heb een enorme waardering voor hoe jullie de cursus hebben opgebouwd en aangepakt en ook hoe jullie je rol hebben aangenomen en volgehouden.

  Zangeres

  Ik had het programma gekozen om helderheid omtrent mijn eigen werkidentiteit en bijbehorende gedragsrollen te krijgen. De algehele opzet van de training en met name de basissetting en verschillende werkvormen hebben niet alleen dat voor mij helder gemaakt, de bewustwording is ook verankerd en heeft geleid tot algehele acceptatie wie ik ben en hoe ik het doe. De wonderlijke doorwerking ervan blijkt me niet alleen te versterken in werksituaties.

  Financiële medewerker/systeemdenker, Sovon

  Geïnteresseerd in dit programma?

  Neem contact op voor een gratis online oriëntatiegesprek (30 min).

  Aanmelden