Skip to main content

Proeflokaal NieuweKaders

Zullen we elkaar verdiepend ontmoeten?

 • Middagprogramma 14:30-18:00 uur
 • Inspiratie en interactie
 • Nieuwe leerervaringen, nieuwe ontmoetingen
Meld je hier aan

Proeflokaal NieuweKaders

Met NieuweKaders bieden wij een plek waar je nieuwe ontdekkingen kunt doen over jezelf, de rollen die je neemt in relatie tot de systemen en contexten waarin je werkt en leeft. Dat doen we in onze meerdaagse programma’s, coachtrajecten en in programma’s op maat voor teams en organisaties. We halen veel plezier en betekenis uit het werken met jou en alle mensen die we hierin ontmoeten. We blijven daarom graag in contact en verbinding, ook als we even niet met elkaar werken.

Daarom is er nu op iedere laatste vrijdag van september Proeflokaal voor NieuweKaders. Een middag speciaal voor ons netwerk en nieuwe ontmoetingen. Passend bij NieuweKaders zal dit een verdiepende ontmoeting zijn met inspiratie en interactie.

Proeflokaal 27 september 2024
Tijdens het aankomende Proeflokaal bieden we een inspirerend middagprogramma gebaseerd op Art Based Learning. Deze benadering helpt ons om alledaagse patronen op een diepere manier te begrijpen. We zullen ons laten inspireren door de tentoonstelling ‘Slaap!’, die je helpt nieuwe inzichten te verkrijgen over jezelf en de contexten waarin je werkt en leeft.

Slaap 
Tijdens onze slaap verandert ons bewustzijn. Door middel van sluimerende gedachten, nachtgevoelens en dromen kunnen we ons dingen gewaar worden waar we overdag moeilijker toegang toe hebben. Volgens psychoanalytici zijn dromen een “koninklijke weg” naar het onbewuste. Dromen zijn een manifestatie van onze diepste verlangens, angsten en conflicten die vaak onderdrukt worden in ons bewuste leven. Dromen kunnen ook een reflectie zijn van het  collectieve onbewuste van een groep en het werken met deze dromen kan inzichten geven over de verborgen dynamieken in organisaties.

Programma hoogtepunten:

 • Art Based Learning: Verken de tentoonstelling ‘Slaap!’ en ontdek welke sluimergedachtes, dromen en emoties er leven.
 • Interactieve sessies: Ontdek nieuwe perspectieven op slaap en bewustzijn in relatie tot jezelf en je werkcontext.
 • Netwerken: Ontmoet andere professionals zoals leiders, coaches, managers, ondernemers, en meer. Dit is een kans om te leren van zowel kunst als van elkaar.
 • Gezellige borrel na afloop: Praat gezellig na en maak nieuwe verbindingen.

Praktische informatie
📅 Datum: 27 september
⏰ Tijd: 14:30 – 18:00
📍 Locatie: Kunsthal KAdE Amersfoort
💸 Kosten: Deelname is kosteloos!

Meld je nu aan: Wil je nieuwe ontdekkingen doen over jezelf en je rol in de wereld? Mis Proeflokaal NieuweKaders dan niet! Wees snel, want de plaatsen zijn beperkt en de aanmeldingen sluiten op 6 september. Vergeet niet om een collega mee te nemen en samen een verdiepende leerervaring op te doen.

🔗 Schrijf je onder aan deze pagina in! 

Attentie! We kijken ernaar uit je te verwelkomen bij Kunsthal KAdE Amersfoort. Vergeet niet dat deelname gratis is, maar plaatsen beperkt zijn. Meld je dus aan voor 6 september om je plek te verzekeren!

Direct aanmelden


  Ik geef me op:

  Houd mij op de hoogte van nieuw aanbod NieuweKaders

  Ervaringen van deelnemers

  Het is een intensieve training is, die je op een positieve - maar niet altijd gemakkelijke - manier terugwerpt op jezelf. Je wordt geconfronteerd met je eigen gedrag en de rollen die je aanneemt. Je krijgt de ruimte om op zoek te gaan naar wat je echt uit je werkende leven wilt halen en je kunt oefenen met hoe je daarin je 'nieuwe' rol kunt pakken. De training heeft me meer zicht gegeven op mijn achterliggende vraag dan op mijn oorspronkelijke vraag, heel waardevol. Het heeft ook meer losgemaakt dan ik had verwacht. En op een dieper niveau dan ik had verwacht.

  Eigenaar communicatiebureau

  Het heeft een positief effect gehad. Ik ben dichter bij mijn gevoel gekomen en het heeft werktechnisch van alles in beweging gebracht. Iedereen die op zoek is naar meer zingeving en plezier op het werk kan deze training volgen. Ook als je dichterbij je eigen gevoel wilt komen en meer zicht wilt krijgen waarom je de dingen doet zoals je ze doet komt in de training aan bod.

  GZ Psycholoog

  Nog nooit heb ik in een driedaagse training zo veel betekenisvolle leerervaringen opgedaan. Door als trainers nadrukkelijk op afstand te blijven hebben jullie mij extra gemotiveerd in het nemen van verantwoordelijkheid en initiatief voor mijn eigen leerproces. Door de variatie in de gespreksvormen en oefeningen kon ik op verschillende manieren vormgeven aan mijn eigen leertraject en ontwikkeling. Ook ben ik blij met de medecursisten die bereid waren als oefenmateriaal voor mij te dienen en met de feedback en suggesties die ik van hen en de trainers heb gekregen.

  Beleidsadviseur HRM provincie Flevoland

  De training IWR en de opzet daarvan heeft mij goed geholpen om mijn vraagstukken helder te krijgen en scherper te formuleren. Tijdens de drie dagen is er steeds weer ruimte geboden om te reflecteren waar je staat, of je vragen nog actueel zijn en om deze vragen wederom scherper te krijgen.

  P&O-adviseur HRM, Artez, Hogeschool voor de Kunsten

  De training heeft niet alleen een antwoord gegeven op mijn leervragen, maar zorgde ook voor nieuwe vragen waarmee ik concreet en geïnspireerd aan de slag ga. Door de inzet van diverse werkvormen lukt het mij om meer bij het onbewuste gedrag te komen. Ik heb dit als zeer waardevol ervaren. De training (en de ervaren trainers) maken de verwachtingen zeker waar. De training biedt voldoende ruimte om met je individuele leervragen aan de slag te gaan, binnen de context van de groep.

  Teamchef politiedienstcentrum

  Wanneer je behoefte hebt om in een veilige context en met mooie oefeningen jezelf beter te leren kennen, essentiële vraagstukken wilt beantwoorden over wie je bent en hoe je je verhoudt tot anderen, op basis waarvan je keuzes maakt, hoe je in jouw werk staat of wilt staan dan beveel ik deze training zeer aan.

  Ik heb de training als heel zinvol en waardevol ervaren. Ik heb in de drie dagen uitgeprobeerd, gespiegeld en ik heb veel reflectie ervaren. Voor mij was het zeer waardevol om de reflectie zelf te ervaren en niet ‘voorgeschoteld’ te krijgen. Ik heb meerdere momenten gehad dat er bij mij ‘kwartjes vielen’, soms direct, maar ook momenten later, de ochtend erna of een paar dagen later.

  Teamchef Politie Eenheid Oost

  Je leert jezelf beter kennen en kunt daardoor ook betere gebalanceerde keuzes maken. Het heeft me nadrukkelijk tot nadenken gezet wat echt belangrijk is in het leven; op een prettige manier confronterend. Ik weet waaraan ik moet werken maar ook wat ik moet accepteren dat ik niet op korte termijn kan veranderen.

  Operational Risk Manager, ABN AMRO bank

  Ik heb een enorme waardering voor hoe jullie de cursus hebben opgebouwd en aangepakt en ook hoe jullie je rol hebben aangenomen en volgehouden.

  Zangeres

  Ik had het programma gekozen om helderheid omtrent mijn eigen werkidentiteit en bijbehorende gedragsrollen te krijgen. De algehele opzet van de training en met name de basissetting en verschillende werkvormen hebben niet alleen dat voor mij helder gemaakt, de bewustwording is ook verankerd en heeft geleid tot algehele acceptatie wie ik ben en hoe ik het doe. De wonderlijke doorwerking ervan blijkt me niet alleen te versterken in werksituaties.

  Financiële medewerker/systeemdenker, Sovon