Ons team

Echte vrijheid krijg je alleen door eigen verantwoordelijkheid te nemen.

Marcel de Groen

Marcel heeft 38 jaar ervaring in leidinggevende, begeleidende en coachende rollen in met name de culturele sector en het onderwijs. De laatste vijftien jaar heeft hij succesvol als zelfstandig coach en consultant individuen, teams en organisaties ondersteund in het vinden, maken en nemen van hun rol in de maatschappij en het werk. Hij heeft veel startende ondernemers begeleid en als entrepreneur heeft hij bijvoorbeeld innovatieve programma’s en nieuwe opleidingen ontwikkeld. Marcel onderscheidt zich in zijn werk door zijn persoonlijke, betrokken en directe aanpak. In zijn werk is hij analytisch en intuïtief, diepgaand en licht, rustig en scherp tegelijkertijd. Op vriendelijke wijze kan hij confronterende verbanden leggen voor zowel individuele klanten als voor teams of organisaties. Hij doet dat op zo’n manier dat ook de moeilijke, wat minder gemakkelijke inzichten kunnen worden ontvangen en verwerkt. In zijn werk als coach en consultant staan drie vragen centraal: wie ben ik, wat doe ik, wat beteken ik. Aan de hand van concrete ervaringen, casuïstiek en associaties wordt er met (soms verborgen) gedachtes en gevoelens gewerkt als bron voor zelfonderzoek en groei, voor individuen, teams en organisaties.

Marcel is eigenaar, consultant en coach

Hilde van Poeijer

Hilde heeft 15 jaar staf- en leiderschapsrollen vervuld bij de politie. Als zelfstandig ondernemer begeleidt zij de afgelopen 10 jaar in de rol van coach en consultant professionals, leiders, teams en organisaties bij ontwikkelvraagstukken. Daarnaast heeft zij een eigen praktijk als rouwtherapeut. Hilde is helder, betrouwbaar, steunend, analytisch en biedt in haar begeleiding containment. Zij werkt met energie en bevlogenheid. Hilde gelooft sterk in de kracht van reflectie en leren. Het geeft diepgang en betekenisgeving aan de ervaringen die we opdoen in ons leven. Wat maakt dat je doet wat je doet en hoe je dit doet? Deze vragen zijn voor haar relevant of het nu gaat om het nastreven van persoonlijke verlangens, een goede samenwerking, krachtiger leiderschap of om het omgaan met ingrijpende gebeurtenissen. Je komt volgens Hilde verder door terug te kijken waar je vandaan komt, helder te voelen waar je heen wilt en te ervaren en doen in het hier en nu. Leren van dat wat het leven je aanreikt. Dat is haar persoonlijke drijfveer en dat is ook wat zij te bieden heeft.

Hilde is eigenaar, consultant, coach en rouwbegeleider

Silke van Beekum

Silke heeft 20 jaar ervaring in het hoger onderwijs in verschillende rollen, namelijk als docent, studieadviseur en opleidingsdirecteur. De laatste 7 jaar werkt zij als zelfstandig opleider, adviseur en coach in het Hoger Onderwijs en begeleidt zij managementteams van verschillende organisaties. Silke begeleidt op een creatieve, doelgerichte en professionele manier de mensen waarmee ze werkt, waarbij zij verschillende perspectieven bespreekbaar maakt. Silke is getraind om te werken vanuit een systemisch en psychodynamisch denkkader: dit betekent dat zij naast de bewuste processen ook oog heeft voor de onbewuste processen die er kunnen spelen. Anderen zeggen over Silke: “Silke is een professional die een prettige combinatie van stevigheid en lichtheid met zich meebrengt, ze heeft humor en is naast alles wat ze te bieden heeft ook een prettig mens. Maar voorop staat: ‘als je Silke iets vraagt kan je erop vertrouwen dat het goed komt’.

Silke is consultant bij NieuweKaders

Gertjan van Oldenborgh

Gertjan is gefascineerd door bewuste en onbewuste processen in organisaties. Hij geeft in zijn rol als coach / consultant expliciet aandacht aan het impliciete: dat wat wel meedoet maar waar het niet vaak over gaat. Gertjan stelt de juiste vragen die je uitnodigen om tot de kern te komen. Ondernemers en jonge professionals die met hem werken typeren hem als zorgvuldig, confronterend en altijd op zoek naar de lichte toon in zijn begeleiding.

Gertjan is consultant bij NieuweKaders

Hilmer Thijs

In zijn werkzaamheden staan identiteit, communicatie en vormgeving centraal. Hilmer heeft 10 jaar ervaring als ontwerper en creative director met zijn bedrijf Hands, creative agency for meaningful brands. Daarnaast is hij 7 jaar werkzaam voor Innovate Festival (sinds 2020 creatief directeur). Ook ondersteunde hij de oprichting van diverse initiatieven zoals Startclub Arnhem en begeleidde hij gedurende 3 jaar de afstudeerders van de Master Fashion Strategy met hun portfolios.

Hilmer kan goed luisteren, is analytisch en kan ideeën structureren. Ook heeft hij een sterk inlevingsvermogen en werkt hij graag met associaties en metaforen om op gevoelsniveau op één lijn te komen met zijn gesprekspartners Door beeld en woord te creëren kom je tot nieuwe inzichten over identiteit.

Hilmer is assistent-consultant en grafisch ontwerper bij NieuweKaders.

Susanne Mors

Susanne vervulde leidinggevende en staf rollen in verschillende organisaties. Momenteel is zij Head of Operations & HR bij de European Cultural Foundation. Susanne is opgeleid als systeem-pyschodynamisch coach en consultant en begeleidt professionals en managers bij vraagstukken rondom werk en persoonlijk leiderschap. Zij is geboren en getogen in Duitsland en woont en werkt al ongeveer 20 jaar in Nederland.

In haar werk is Susanne zorgvuldig, betrouwbaar en reflectief. Haar observaties en terugkoppelingen zijn eerlijk en raken vaak de juiste snaar. Zij houdt van gedegen (zelf)onderzoek en precisie en deinst er niet voor terug zichzelf kwetsbaar op te stellen. Naast de oprechtheid waarmee zij te werk gaat waardeert haar omgeving vooral de combinatie van zachtheid en kracht. Zij houdt van het werk als coach-consultant omdat ieder mens en iedere groep uniek is en vol verrassingen zit. Het overzicht houden en tegelijk ruimte maken voor wat zich wil ontvouwen is voor haar telkens weer een mooi avontuur.

Susanne is consultant in het programma Identiteit Diversiteit Relevantie

Sofie Cornelissen

Sofie is spontaan, analytisch, creatief en ontvankelijk. In haar werk als theaterdocent en trainer geeft zij graag uitdrukking aan ideeën op artistieke wijze en wil hiermee mensen en groepen waarmee zij werkt uitdagen hun aandacht te richten op het proces in plaats van het resultaat. Door de aandacht te richten op het proces ontdek je nieuw perspectief op hoe je je in de wereld beweegt, wat je voelt, vind en beleeft. In een wereld waar woord en weerwoord de boventoon kan voeren is het waardevol ruimte te nemen om te onderzoeken wat het non-verbale ons te vertellen heeft. Sofie moedigt je aan om je eigen ongemak te ervaren en te onderzoeken en daar betekenis aan te geven.

Sofie is assistent-consultant bij Nieuwe Kaders

Augustin N’dah

Originally from Benin, Africa, Augustin worked over 10 years as a priest in Ghana with people of different walks of live regardless of their religious background, social status, age or gender. For the past 5 years he’s offering his ministry to migrants in Amsterdam. Beyond his priestly functions he’s coaching and consulting migrants  and women entrepreneurs. Augustin is a trained co-active and systemic – psychodynamic coach.

Augustin is very passionate about coaching people to create awareness for self-growth and to enable them to relate with others. As a life-long student, he shows curiosity and interest in knowing other people and their cultures. He believes that team work is another way of communication and inspiration. He can easily adapt while remaining authentic and focused. He looks for clarity of purpose in any encounter. He listens to people with empathy and genuine attention.

Augustin in assistent-consultant in het programma Identiteit Diversiteit Relevantie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief