Skip to main content

Marcel de Groen

Senior coach en consultant

Marcel de Groen

Marcel onderscheidt zich in zijn werk door zijn persoonlijke, betrokken en directe aanpak. In zijn werk is hij analytisch en intuïtief, diepgaand en licht, rustig en scherp. Op vriendelijke wijze kan hij confronterende verbanden leggen. Hij doet dat op zo’n manier dat ook de moeilijke, wat minder gemakkelijke inzichten kunnen worden ontvangen en verwerkt. Aan de hand van concrete ervaringen en casuïstiek wordt er met (soms verborgen) gedachtes en gevoelens gewerkt als bron voor zelfonderzoek en groei.

Ervaring en expertise

Marcel heeft 40 jaar ervaring in leidinggevende en begeleidende rollen in met name de culturele sector en het onderwijs. De laatste 17 jaar heeft hij succesvol als zelfstandig coach en consultant individuen, teams en organisaties ondersteund in het vinden, maken en nemen van hun rol in de maatschappij en het werk. Hij heeft veel startende ondernemers begeleid en als entrepreneur heeft hij innovatieve programma’s en nieuwe opleidingen ontwikkeld.

Meer informatie over zijn werkervaring en opleiding vind je hier.

Waarvoor kan je bij Marcel terecht?

  • Leiderschapsontwikkeling
  • Werk- en loopbaanvraagstukken
  • Ondernemerscoaching

Ervaringen met coaching van Marcel

Fijne coach om mee samen te werken. Eerst 7 jaar geleden via IkStartSmart en jaren daarna voor het opzetten van DOT. Opzetten van mijn bedrijfsplan tot sparren over groei, personeel etc. Heb door de coaching sessies met Marcel meer zakelijk inzicht gekregen en soms ook een duwtje in de goede richting. Vakkundig, proffesioneel en een heel prettig mens. En een goede coach maakt je alleen maar een betere ondernemer en geeft je een frisse kijk. Ik zal Marcel zeker aanbevelen.

Jolanda Lagerweij, Kapsalon DOT

Marcel een fantastische coach, inlevend, meedenkend en je komt altijd met een goed gevoel en bruikbare handvatten een gesprek uit! Hij stelt de juiste vragen, laat je goed nadenken over je eigen processen en stimuleert je om verder te kijken dan je eigen kaders. Hij heeft heel veel kennis en ervaring in de culturele sector, wat voor mij erg waardevol is tijdens onze sessies. Naast de serieuze kant tijdens onze gesprekken, kan ik ook gewoon enorm met hem lachen. Kortom: een aanrader!

Marcella Conceicao Lima

Een aanbeveling twee jaar na een coachingstraject. En niet zonder reden, want tot op de dag van vandaag heb ik nog veel aan het coachingstraject. In een enkele sessie wist Marcel de essentie, het "pijnpunt" bloot te leggen. Met een nuchtere insteek, confronterende momenten en psychotherapeutische elementen, maar (juist) ook met humor heeft hij me inzicht gegeven in onbewuste processen. En daardoor heeft het me ook vertrouwen en handvatten gegeven. Vertrouwen in mijn eigen keuzes en handvatten om anders naar situaties te kijken. En dat geeft rust.

Henk Tijdink, Teacher/Researcher Physiotherapy

....Behalve zakelijk, heb ik ook geleerd beter voor mijzelf als mens te zorgen en heb ik mijzelf beter leren kennen en accepteren. Boven verwachting ben ik gegroeid en het leuke is, dat de groei zich nog steeds doorzet. Ik ben met zelfvertrouwen nieuwsgierig naar de toekomst, waar ik helemaal klaar ben voor de verassingen en onverwachte kansen en winsten.

Dana D, Grafisch ontwerpster

Marcel weet als ondernemerscoach op het juiste moment de juiste vragen te stellen, waardoor je ontdekt wie je bent, waar je voor staat en hoe je kunt groeien als ondernemer. In een prettige open sfeer, met mensenkennis en kennis van ondernemen geeft hij díe informatie om concreet aan de slag te kunnen en tegelijkertijd je persoonlijkheid met je bedrijf te verbinden. Marcel geeft ruimte aan kwaliteiten en talenten en laat je met open vizier je belemmeringen onderzoeken. Een prettig persoon om stappen voorwaarts mee te zetten!

Renate Buijs

Marcel is een door en door fijn mens. Hij is professioneel, geduldig en weet als geen ander knelpunten te ontdekken en die te benoemen. Belangrijker nog: hij weet daar ook iets mee te doen en een verandering teweeg te brengen.

Michèle Giebing, fotograaf en tekstschrijver

Marcel kan erg goed luisteren en stelt op tijd de juiste vragen. Hij is een uiterst warme persoonlijkheid met een groot gevoel voor humor.

Gerdien Romein, professional baroque fluteplayer, flute teacher and ensemble coach

In onze gesprekken daagde hij me uit om steeds weer een stap verder te gaan in het ontwikkelen van mijn ondernemersvaardigheden. Marcel is een zeer bevlogen, betrokken, scherpzinnig en inspirerende coach en ik beveel hem dan ook graag aan.

Remko van der Vegt, fluteplayer, flutemaker and fluteteacher

Marcel kan strategisch met je meedenken zonder het in alles met je eens te zijn. Hij maakt zaken helder die onsamenhangend lijken te zijn. Hij is in staat gebleken een grote groep muziekdocenten binnen enkele maanden te inspireren en te coachen tot ondernemerschap.

Otto Berg, Consult in Cultuur

Marcel is een uitmuntend procesleider in lastige, visievormende en besluitvormingstrajecten met eigengereide professionals.

organisatieadvies KplusV / De Kom, Nieuwegein: Geert Drion

Marcel heeft gedurende enkele jaren leiding gegeven aan de opleiding Docent Theater ArtEZ op de locaties Arnhem en Zwolle. Bijzonder aan zijn manier van werken en leidinggeven is de combinatie van inhoudelijke ambitie en zakelijk inzicht. Dit maakt hem tot een creatieve bouwer waarmee het heel plezierig samenwerken is.

ArtEZ, Hogeschool voor de Kunsten, Karen Neervoort directeur faculteit theater

Marcel heeft de gemeente en de medewerkers van het Centrum voor de Kunsten goed bijgestaan in de verzelfstandiging van dit organisatieonderdeel. Als adviseur en sparringspartner kon hij goed schakelen tussen de belangen van gemeente en medewerkers. Open, eerlijk en kritisch heeft hij het geholpen om het proces in goede banen te leiden.

Gemeente Roosendaal, Chantal van den Heuvel

Marcel begeleidde ons docententeam naar zelfstandig ondernemerschap. Hij deed dit zeer professioneel, met de grootst mogelijke zorgvuldigheid en respect voor ieders persoonlijke situatie, onzekerheden en twijfels. In korte tijd heeft hij het team weten te motiveren en enthousiasmeren voor het ondernemerschap en bijgestaan met allerlei praktische raad en daad.

Muzecollectief Zutphen, Gerdien Romeijn

Ik heb Marcel leren kennen als een deskundig beleidsadviseur. Zijn aanpak is integer, constructief en met een goed oog voor de organisatie en opdrachtgever. Het werken met Marcel heb ik als erg inspirerend en plezierig ervaren.

Radboud Universiteit, Jolanda van den Broek

Jouw input in de procesbewaking, actieve aansturing, grandioze verwerking tot een geheel van alle input die we leverden maakten de we ons gehoord en gezien voelden. Je relativerende humor en je strakke regie hebben ons de mogelijkheid gegeven om zo optimaal met elkaar tot een goede master te kunnen komen en het lectoraat in basis een inhoudelijk idee mee te geven. Je bent een drijvende (voortstuwende) kracht geweest in het proces en daar liggen duidelijk jouw kwaliteiten. De mensen in je volgende projecten mogen hun handen op elkaar drukken als je met hen aan de slag gaat.

Kernteam Muziektherapie, ArtEZ conservatorium

Als adviseur en sparringspartner kon hij goed schakelen tussen de belangen van gemeente en medewerkers. Open, eerlijk en kritisch heeft hij het geholpen om het proces in goede banen te leiden.

Gemeente Roosendaal, Chantal van den Heuvel programmamanager binnenstad / senior projectmanager

Marcel begeleidde het visie traject van cultuur op de campus van de Radboud Universiteit. Met interessante werkvormen, inspirerende gesprekken en een helder traject ontstond een visie document uit vele stemmen. Marcel is betrokken, kundig en scherp.

Kim Lokers, projectleider en ontwikkelaar in kunstonderwijs en de creatieve maatschappelijke sector

Geïnteresseerd in coaching?

Neem contact op voor een gratis coachsessie (30 min).

Aanmelden